koekken

5 ting i mit køkken som jeg ikke kan leve uden

Som de fleste andre mennesker, har jeg mine faste morgenrutiner. Rutinerne hjælper mig med at holde en struktureret hverdag og sikrer, at jeg kommer godt fra start. Mange af rutinerne, involverer alt fra morgenritualer og til hvilken rækkefølge jeg gør tingene i.

Dette indlæg handler dog mest om diverse køkkenredskaber og andet jeg har i mit køkken.

Jeg har også nogle faste ting, i mit køkken, der også hører morgenen til. Det er ting, der er essentielle for min morgenrutine – i kan læse mere om dem herunder.

 

Den daglige morgenavis

Jeg har læst Børsen lige siden jeg blev pensionist for et par år siden. Jeg havde et abonnement på Ekstra Bladet i nogle uger, men sladderblade og aviser med indhold lige så tyndt som en suppe, siger mig ikke længere noget.

Med Børsen får jeg de nyheder, som jeg finder interessante. Selvom jeg ikke er involveret i nogle aktier, synes jeg stadig det er sjovt at følge kurserne og se hvordan de danske virksomheder klarer sig ude i verden.

 

Min kaffemaskine – og kaffe!

Min gamle kaffemaskine, måtte desværre lade livet for et halvt års tid siden, efter mange års tjeneste. Jeg må indrømme jeg var en smule tøvende og i tvivl, da det blev tid til at investere i en ny. Der findes jo efterhånden hundredvis af mærker og typer af kaffemaskiner, så hvordan skal man vide, hvad for en der kan dække ens behov?

Da jeg ikke har nogen butikker i nærheden af mig, der sælger kaffemaskiner, måtte jeg ty til internettet. Jeg faldt over denne webshop, der havde et bredt udvalg af kaffemaskiner i god kvalitet. Jeg endte med at vælge en, der mindede lidt om den gode, gamle kaffemaskine jeg havde.

Indtil videre har den nye absolut, levet op til mine forventninger. Den brygger hurtigt kaffen og smagen er helt i top. Samtidigt er den utrolig nem, at rengøre, hvilket er en stor fordel for en utålmodig person, som mig selv.

 

Radioen med dagens nyheder

Noget af det første jeg foretager mig, når jeg står op, er at tænde for radioavisen. Det er meget rart at høre dagens nyheder læst op, mens jeg står og tilbereder mit morgenmåltid.

Musikken det spiller efter og før radioavisen passer mig også godt. Jeg har ikke noget imod det moderne musik, som de fleste stationer afspiller efterhånden, men mit hjerte tilhører de mere klassiske numre.

 

Min gamle brødrister

I modsætning til min gamle kaffemaskine, som måtte lade livet, tidligere på året, så kører min gamle brødrister stadig upåklageligt. Markeringerne for tid er blevet slidt så meget, igennem årene, at de nu ikke længere er synlige. Heldigvis har jeg husket præcis hvor pilen skal stå, for at få det perfekte ristede toastbrød og rugbrød.

Forhåbentligt har brødristeren, stadig mange år i sig. Jeg ville hade at skulle skifte den ud, og dermed lære en helt ny brødristers system at kende.

 

Skabet med specielle madvarer

Sidst men ikke mindst, har vi mit skab med alle mine specielle madvarer. I dette skab opbevarer jeg ting som honning, hjemmelavet marmelade, forskellige typer af te og kaffe og meget mere. Det er dette skab jeg vælger fra, hvis jeg skal har lyst til at smide et twist på morgenen, eller prøve en ny kombination af madvarer til morgenmaden.

Det var lidt om min morgen. Hvis i kære læsere har andre sjove ritualer eller måder i kommer igennem morgenen på, må i endelig kommentere lidt om det. Det kan være alt lige fra hvad i spiser, til bestemte træning ritualer eller øvelser i laver når i står op. Ville elske at høre, hvad alle i andre bruger deres morgen på.