Carport i stål – hvorfor jeg valgte denne type

Når du skal i gang med at opføre en stål carport, er der mange ting du skal tage højde for.

Det kan være at du skal have plads til 2 elle måsker 3 biler og måske cykler i din carport. Carporten skal måske være en forlængelse af huset, eller stå for sig selv.

Det kan også være at du ønsker et unikt design til carporten, eller du vil måske have en blød overgang fra huset. I så fald skal carporten designes efter huset og det kan være en større opgave. end man kan magte. Når det kommer til det udtryk du gerne vil udstråle med din ejendom, giver træ og stål også 2 vidt forskellige udtryk, og det er vigtigt at kunne skelne og finde det helt rigtige til netop din ejendom.

 

Fordele ved en carport i stål

Med den stigende mængde af voldsomme storme og uvejr i Danmark de seneste årtier, er især carporte blevet mere udsatte og beskadiget, end nogensinde før. Problemet ved dette er at en carport er en bærende bygning og normalt står der enten bil eller andet værdifuldt under for at beskytte mod vejret. Det kan i værste tilfælde gå ud over bilen, når carporten ikke holder til vejret og det kan ende i nogle ubehageligt høje regninger for reparation af skader.

Med en carport i stål, sikrer du ikke bare carporten, men du sikrer også, at din bil står trygt og sikkert parkeret, når stormen raser.

Står du med et nyrenoveret hus, vil stål også udstråle et moderne hus, hvorimod træ kan virke “gammeldags” og kan risikere at ødelægge udseendet af et renoveret hus. Stål har et unikt skær, som virkelig fremstår moderne. Der findes utroligt, mange designs med stål, som bestemt kan tilfredsstille de fleste ønsker.

Det er endda muligt at få en skræddersyet carport i stål. Sådan en opsætning vil bestemt få opmærksomhed fra forbipasserende. Det er også nemmere at dekorere en carport i stål.

 

Opsætningen

En klar fordel ved en carport i stål, er den nemme opsætning. Carporte i træ, har rigtig mange dele, der skal sættes sammen, hvorimod en i stål kan bygges på få timer, helt uden professionel hjælp. Du behøver altså ikke en håndværkeruddannelse og flere års erfaring for at komme i gang med at bygge det. Der er derfor mange penge at spare på materialer og tid.

 

Sikkerhed og vedligeholdelse

Holdbarheden i stålet, er også en stor fordel, hvis du ved med dig selv, at du har tænkt dig at blive boende i huset, i en længere årrække. Du slipper for meget af den normale vedligeholdelse, som man tit ser med carporte lavet i træ. Dette kan være en rigtig stor hjælp for f.eks. førtids -eller regulære pensionister, som måske ikke længere selv, er i stand til at udføre vedligeholdelsesarbejde. Træ bliver også langt mere påvirket af vejret. Regn, sne og lignende slider på carporte i træ, hvorimod stål står stærkt igennem det hele.

Med en carport i træ skal man huske løbende at give det træbeskyttelse og træ maling gennem årene. Med en carport i stål, behøver du kun almindelig opvaskemiddel, sulfovand og en blød klud. Hvis du så vil gå skridtet længere, kan du også give den en omgang med stål rengøringsmiddel, når du vil være ekstra grundig.

 

Brandsikker

Det er nok en selvfølge, men sammenlignet med træ, har stål utroligt svært at blive skadet, ved brand i eller omkring carporten. Stål har et smeltepunkt på 1371-1454°C, hvilket gør det tæt på umuligt at smelte i så stor en mængde. Modsat træ, som brænder allerede ved 150°C. Så hvis uheldet er ude vil bil, carport og andet i nærheden, være langt bedre sikret, hvis carporten er af stål.