Guide til, hvordan du rengør dit udendørs spabad

Et udendørs spabad giver masser af velvære og luksus i hverdagen, hvorfor flere og flere danskere begynder at investere i disse. Dog opstår der som regel stor tvivl om, hvordan man egentlig gør et udendørs spabad rent på en ordentlig måde, så det vil kunne holde i længere tid. Et spabad er nemlig en dyr investering, hvorfor man naturligvis ønsker, at det vil kunne holde i så mange år som muligt. Læs med her i artiklen, hvor du forhåbentligt kan blive meget klogere på, hvordan du bedst muligt rengør dit udendørs spabad, så det holder sig pænt og velfungerende.

 

Minimer ophobninger af kalk i systemet

Mange oplever, at deres udendørs spabad bliver kalket til, og det er særligt i overfladen, at det sker. Til dette skal du blot anvende afkalkningspulver, da dette vil minimere ophobninger af kalk i systemet, og det vil tilmed kunne forlænge levetiden på varmelegemet markant. I forhold til afkalkning bør du være særligt opmærksom på, at det aldrig er en god idé at gøre i klorholdigt vand, hvorfor du i stedet bør fylde dit udendørs spabad op med vandværksvand, inden du påbegynder processen. Ydermere skal det nævnes, at det er vidt forskelligt for de forskellige afkalkningsprodukter, hvor lang tid du skal lade det cirkulere i vandet, hvorfor du altid bør aflæse dette grundigt inden brug.

Sådan undgår du snavs i vandlinjen

Som ejer af et udendørs spabad vil du også kunne komme ud for, at der kommer masser af snavs i vandlinjen, og her kan du for eksempel vælge at tømme karret fuldstændig for vand, eller du kan blot vælge at sænke vandstanden. Der findes også her forskellige produkter, du kan anvende, såfremt du ønsker at rengøre dit spabad for snavs i vandlinjen, og ud over det kan du også finde produkter til polering. På den måde kan du holde karret helt skinnende og glansfuldt, så det ser ud som nyt. Når du skal polere karret, anbefales det, at du anvender en klud, hvorefter du bør tørre af med en mikrofiberklud.

 

Rengør rørsystemet 3-4 gange årligt 

Der er selvfølgelig også et rørsystem i dit udendørs spabad, som har brug for pleje og rengøring løbende. Typisk vil man foreslå, at du gør rørsystemet rent 3-4 gange om året, eftersom der bliver dannet biofilm i det. Til dette findes der selvfølgelig også forskellige effektive produkter, som ligeledes har forskellige anvendelsesmetoder, hvorfor du bør læse grundigt på produktet, inden du anvender det. Ydermere skal du rense papirpatronen, der blandt andet opsamler hudrester ved brug. Denne skal derfor også gøres ren regelmæssigt, da den ellers bliver tilstoppet. Her kan du for eksempel vælge at lægge den i en spand, tilføje et renseprodukt til papirfilteret og så lade den ligge i flere timer. Her skal det desuden nævnes, at det altid er en god idé at have flere papirfiltre liggende, eftersom du ikke må anvende dit udendørs spabad uden et filter, og du vil således godt kunne anvende det, mens rengøringen står på.