Jagten på den helt rigtige type sofa

Du er måske nyindflyttet i en ny lejlighed, eller nyt hus. Måske er du bare ved at renovere stuen. Uanset grunden, så står du og skal ud at investere i en sofa. Jeg har selv været på denne type jagt før, så her er mit råd til jer, der læser med: Find ud af hvilken type sofa du er ude efter som det første.

Jeg har samlet 5 typer af sofaer herunder, som jeg havde i mine overvejelser. Jeg nævner også hvilken en jeg endte med at vælge, sidst i indlægget.

Lad os komme igang!

 

Den “normale” sofa

En sofa uden chaiselong eller en ganske “normal” sofa, som de fleste nok ville kalde den, er en sofa du ikke kan gå galt i byen med. Grundet den mere simple struktur, får du masser af indretningsmuligheder, samt mere plads i stuen at arbejde med.

Den simple sofa giver dig også mulighed for at gøre mere ud af stoffet på sofaen, da mange af det mere fancy sofaer, begrænser din mulighed for selv at vælge stof, farver og lignende.

 

Sofa med chaiselong

En sofa der giver dig mulighed for at slå benene op efter en lang dag. En sofa med chaiselong er perfekt til den hårdtarbejdende mand eller kvinde, der bare har brug for at puste ud efter en lang arbejdsdag. Fordelen ved chaiselongen er, at du ikke behøver at lægge dig ind i din seng, for at ligge ned. Derved risikerer du heller ikke at falde i søvn på skæve tidspunkter.

 

U-sofa

Den sofa der bedst bringer familien sammen er uden tvivl u-sofaen. Ved at have mange siddepladser i sofaen, samt formationen af et u, kan hele familien sidde og tale med hinanden. Denne type sofa er også perfekt, hvis du har gæster på besøg og der skal spilles brætspil eller i skal kyle drinks ned i svælget.

 

Hjørnesofa

Ligesom en u-sofa, så er en hjørnesofa perfekt til folk, som mig selv, der gerne vil have en sofa, hvor mine gæster og jeg, kan sidde overfor hinanden. Den er perfekt når børnene i ny og næ, kommer forbi med børnebørnene. Grunden til, at jeg finder en hjørnesofa lidt smartere end en u-sofa er, at den ikke fylder lige så meget.

 

Sovesofa

Denne type sofa, var ikke rigtigt med på min liste i mine overvejelser, men jeg ville gerne nævne lidt om den, da andre jo kunne være interesseret i den. Jeg vil personligt mene, at en sovesofa er perfekt til teenageværelset, gæsteværelset eller lignende værelse.

Den dobbelte funktion, sparer enormt meget plads, hvilket er perfekt til børneværelset eller teenageværelset, da de unges seng, ikke normalvis er en prioritet for dem. Til gæsteværelset, er det også rart at kunne pakke sengen sammen til en sofa, som ikke fylder så meget, hvis gæsterne ikke skal sove der, men blot opholde sig i værelset.

 

Og vinderen er…

Det var et svært valg for mig at vælge vinderen af de 2 finalister, som var sofaen med chaiselong og hjørnesofaen. Men, der kan kun være 1 vinder og i denne omgang blev det – hjørnesofaen!

En af grundene til, at jeg valgte hjørnesofaen over chaiselongen, var at jeg ikke så ofte har behov for at sove eller ligge i en sofa – det har jeg min seng til. Derudover passede formen perfekt til min stue og jeg var så heldig, at finde den i en farve, der matchede tapeten på min væg, og resten af indretningen i stuen.

Jeg fandt min hjørnesofa på den her hjemmeside og bestilte den med levering, da jeg ikke selv ville kunne transportere den. Det gik super glat og den står nu og pynter mægtigt i stuen og jeg er meget glad for den.