plantevaeg

Plantevæg – hvad er det lige det er?

Du er måske stødt på ordet plantevæg før, uden lige at tænke over, hvad det egentlig er.

Mange har heller aldrig hørt om det før, hvilket er en skam for plantevægge er en virkelig unik og fantastisk måde, at indrette sit arbejdsmiljø på.

Jeg har en ven der har arbejdet meget med dem, så jeg ville dele nogle af hans tanker omkring det, da det kan være der var interesse.

Fantastiske designs med plantevægge

En god begrundelse for at vælge en plantevæg som beplantning til virksomheden er, at man nemt kan lave større installationer, som virkelig kan imponere både medarbejdere og kunder. Man kan f.eks. dække søjler og lign. der dækker flere etage niveauer. Ligeledes kan hele vægge også dækkes til, hvilket giver en følelse af at være ude i naturen.

Man ser tit hoteller og større konferencelokaler have plantevægge installeret i deres entré eller mødelokaler. Det er også noget man kan støde på, hvis man besøger et gymnasie eller universitet. En plantevæg giver virkelig udtryk for, at virksomheden er moderne og går op i deres indretning.

Mange gange ser man også en kombination af et bed, som går videre ind til en plantevæg. Det kan give illusionen om at bedet vokser sidelæns op ad væggen og det er noget der skaber opmærksomhed.

 

Fordele ved plantevægge

En af de klare fordele ved plantevægge er at de er nemme at vedligeholde, hvis man sammenligner med et kontor, fyldt med forskellige planter. Ved at have en stor installation af en plantevæg, for man stadig “wauw” faktoren, uden at skulle vide, vandings behovet for 20 forskellige planter.

En af fordelene ved en plantevæg over normale kontorplanter er, at de har flere funktioner og generelt er mere praktiske. Du kan f.eks. benytte en plantevæg som afskærmning af fugt eller larm.

 

Mobil plantevæg

For en af de lidt mere praktiske løsninger, kan man vælge en mobil plantevæg. Dette unikke koncept, er specielt smart til kontorer, hvor der er et behov for at rykke rundt på møblerne. Det kan også være det er et fælles kontor, hvor medarbejderne sidder i “cubicles”. Ved sådanne tilfælde kan hvert lille kontorområde, få deres egen mobile plantevæg, så man ikke er afhængig af, hvem der kan lide hvilke planter. Skal man flytte fra et kontor til et andet, er det også nemt bare at slå bremserne fra og så trille sin plantevæg med sig.

 

Forudsætninger for opførsel af en plantevæg

Der er nogle forskellige ting, man skal være opmærksom på, inden man starter et projekt op.

  • Du skal sikre dig at der er en robust vægflade i dit kontormiljø, som installationen kan monteres på.
  • Der skal være ordentligt ventileret i lokalet.
  • Der skal være mulighed for at etablere supplerende lys i mange tilfælde.
  • Der skal etableres en forbindelse til vand fra teknikrum og frem til plantevæggen
  • Der skal være mulighed for vand fremførsel til kummen, da dette er langt den pæneste løsning.

 

Vedligeholdelse

Plantevægge er nemmere at holde end de fleste kontorplanter, da de ikke kræver helt den samme opmærksomhed. Dog kan de større installationer skabe problemer for folk der skal holde dem. Hvis man ikke er sikker på, at man kan vedligeholde sin plantevæg, kan det være en god idé at kontakte et firma der tilbyder planteservice.

 

Find den rigtige leverandør

Hvis du har taget beslutningen om at din virksomhed skal investere i en plantevæg, er det vigtigt, at i vælger det rigtige firma til at varetage opgaven. Mange firmaer kan tilbyde standard installationer, men disse kan nemt blive kedelige at se på i længden, og det er ikke sikkert at de matcher resten af jeres indretning. Det gælder altså om at finde et firma der kan levere en unik plantevæg, hvor projektet bliver planlagt ordentligt og omhyggeligt udført.